De lokale politie van Lier heeft woensdag een bende opgerold van jonge mannen die als drugskoerier actief waren voor een Antwerpse dealer. Die was al in een ander drugsdossier opgedoken.

Bij zes simultane huiszoekingen in onder meer Berchem, Edegem, Lier en Tremelo werden hoeveelheden hasj, marihuana en XTC aangetroffen. Drie van de vijf verdachten zijn aangehouden door de onderzoeksrechter.

De drugskoeriers kwamen in april in het vizier van de politie vanuit een ander drugsonderzoek. Een Antwerpenaar bleek vanuit zijn verblijfplaats in Edegem verschillende mannen aan te sturen die op afgesproken plaatsen in de ruime regio drugs moesten leveren aan lokale gebruikers.

De koeriers werden uitgestuurd via dataverbinding. Bij de huiszoekingen van woensdag werden 5.091 XTC-pillen, 131 gram coc aïne, 20 gram hasj en ruim een kilo marihuana gevonden. De politie nam ook verkoopsattributen, gsm's, vier uurwerken, materiaal van een ontmantelde drugsplantage en 4.477 euro aan cash geld in beslag.

Vijf verdachten werden gearresteerd, van wie er uiteindelijk vier voor de onderzoeksrechter moesten verschijnen. Een 33-jarige man uit Edegem, een 29-jarige man uit Antwerpen en een 21-jarige man uit Lier werden aangehouden, een 25-jarige man uit Heist-op-den-Berg werd vrijgelaten onder voorwaarden. (Belga)